Ka kaq shumë arsye që duam të udhëtojmë. Përveçse duke parë vendet e reja dhe të bërit pushim në punë, festat na japin mundësinë e mrekullueshme për të provuar ushqimin e ri. Kuzhina është portë në kulturën dhe historinë e një vendi. Paella spanjolle i ka rrënjët në lashtësi dhe na mëson për historinë myslimane të vendit. Ndërkohë, pica moderne u shpik në Napoli dhe pasqyron kulturën e pasur napolitane të rajonit.

Ushqimi evropian ka ndryshuar vazhdimisht që nga rënia e Romës dhe vendet kanë ndikuar njëri-tjetrin në shumë mënyra. Për shembull, croasantët nuk janë francezë, ata erdhën nga Austria, sipas raporteve historike. Për më tepër, peshku dhe patatet nuk janë pjesë e gjellëve britanike. Besohet se pjatat u bartën nga emigrantët hebrenj nga Spanja dhe Portugalia.

Evropa është e njohur për pjatat e saj të ndryshme dhe kultura gastronomike. Spanja është e ndikuar shumë nga marisco e saj e mrekullueshme, ndërkohë që Mbretëria e Bashkuar është ndoshta më e njohur për gjellëty e saja më të mira në botë. Mbi të gjitha  thuhet se pula tikka masala nuk ka lindur nga India, por Britania e Madhe.

Ejani të eksploroni ushqimin e Evropës – ka ëmbëlsira të mrekullueshme holandeze, pasta të përsosur franceze, sallam gjerman dhe sufllaqet greke. Nuk ka mënyrë më të mirë për të eksploruar Evropën sesa për ta kuptuar atë që hanë. Pa zhurmë të mëtejshme, këtu janë kuzhinat me të mira të Evropës,  renditur nga më e keqja tek më e  mira, sipas The Great Courses.