A keni vënë re ndonjëherë se ekziston një lidhje mes formës së ushqimeve dhe organeve që ato trajtojnë? Kjo ngjashmëri na tregon se çfarë ushqimi mund të përdoret për shërim në trupin e njeriut.

 

Më poshtë keni 11 prej tyre:

 

Avokadot- Uterus           

Avokadot ngjasojmë shumë me formën e mitrës. Konsumimi i një avokadoje në javë do të ndihmojë në parandalimin e kancerit të qafës së mitrës. Ajo nxit gjithashtu balancimin e hormoneve.

 

Karrota-Syri 

Hulumtimet kanë treguar se karotat ndihmojnë në përmirësimin e funksionit të syve duke stimuluar qarkullimin e gjakut në trup. Nëse e shikoni nga afër atë pjesën e kryqëzuar tek karrota duket si syri i njeriut.

 

Selinoja- Kockat 

Selinoja ka ngjashmëri me eshtrat e njeriut. Kockat e njeriut përmbajnë 23% natrium. Kjo është gjithashtu edhe sasia e saktë e natriumit në selino.

 

Molusqet- Teksikujt

Studimet kanë treguar se molusqet janë shumë të mira për tu konsumuar, sa i përket shëndetit të organeve riprodhuese mashkullore.

 

Xhinxheri-Stomaku

Xhenxhefili ndihmon në trajtimin e enjtjeve dhe shqetësimeve gastrike. Ajo duket si stomaku.

 

Qitro-Gjoksi

Qitro ndihmon në lëvizjen e nyjeve limfatike përmes gjoksit duke parandaluar kështu kancerin e gjirit.

 

Kërpurdha- Veshi 

Prerja e kërpurdhave në gjysmë do ti bëjë ato të ngjashme me veshin tonë. Kërpurdhat ndihmojnë në përmirësimin e dëgjimit, sepse ajo është e pasur me vitaminë D.

 

Vera e kuqe- Gjaku 

Vera e kuqe na kujton ngjyrën e gjakut. Ajo ndihmon në uljen e rrezikut të mpiksjes së gjakut, goditjeve të zemrës dhe sëmundjeve të zemrës.

 

Patate- Pankreasi

Patatet ndihmojnë në balancimin e nivelit të sheqerit në gjak.

 

Domate-Zemra

Lëngu i domates është mjaft i ngjashëm me zemrën njerëzore meqë ka katër dhoma dhe ka një ngjyrë të kuqe. Hulumtimet tregojnë se domatja është e pasur me hekur dhe kalium gjë që e bën atë shumë të shëndetshme për gjakun dhe zemrën.

 

Arrat- Truri 

Ashtu sikurse truri, edhe arra përmban hemisferën e majtë, të djathë dhe pjesën qendrore. Ka shumë ngjashmëri me trurin dhe nëse konsumohet në sasinë e rekomanduar  e bën atë të funksionojë në mënyrën e duhur!