PS PREZANTON LISTËN E KANDIDATËVE PËR KËSHILLTARË
PS prezantoi listën e 51 kandidatëve për këshilltarë të PS në Këshillin Bashkiak të Elbasanit. Në këtë listë janë përfshirë personalitete nga fusha të ndryshme nga arsimi, shëndetësia e shkenca të cilët gëzojnë respektin maksimal të komunitetit elbasanas.

META E BALLA MESAZHE BASHKËPUNIMI NGA CERRIKU
Presidenti i Republikës Ilir Meta dhe Sekretari i Përgjithshëm i PS Taulant Balla dhanë mesazhe bashkëpunimi në dobi të të ardhmes europiane të Shqipërisë. Nga Cerriku Meta e Balla deklaruan se e ardhmja europiane e Shqipërisë është më e rëndësishme se interest e ngushta partiake.

17 MAJ, DITA BOTERORE E HIPERTENSIONIT
17 Maj është dita Botërore e ndërgjegjësimit ndaj hipertensionit dhe nën sloganin “Know you numbers” synimi është ndërgjegjësimi i popullatës kudo në botë ndaj kësaj sëmundje dhe mënyra më e mirë është kryerja e kontrolleve të rregullta të tensionit.

QEVERIA MIRATON VENDIMIN: FISHAT E DIABETIT FALAS DERI NË 25 VJEÇ
Qeveria shqiptare ka marrë një tjetër vendim për zgjerimin e përfituesve të fishave të diabetit falas. Pas fëmijëve të moshës 0-18 vjeç që përfituan fishat e diabetit falas për herë të parë gjatë vitit 2018, qeveria ka vendosur që zgjerojë moshën e përfituesve, duke përfshirë edhe të rinjtë deri në 25 vjeç.

LINDJET NË MINIMUMIN HISTORIK, JA KU RENDITET ELBASANI
Largimi i të rinjve, tendenca e çifteve për të bërë më pak fëmijë, pasiguria për të ardhmen, të ardhurat e pakta të disponueshme, ndryshimi i stilit të jetesës po e japin gjithnjë e më shumë efektin e tyre në një prej treguesve demografikë më të rëndësishëm, atë të lindjeve.

NDRYSHOJNË RREGULLAT PËR PAGESAT E SIGURIMIT TË MAKINAVE
Nga 1 prilli 2020, qytetarët do të blejnë primin e sigurimit të automjeteve sipas sjelljes që kanë treguar në timon gjatë një viti. Një udhëzim i Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare në fund të marsit të këtij viti sanksionon zbatimin e sistemit Bonus-Malus

“TË BËHESH ARBITËR BASKETBOLLI”
Pas futbollit, ku u hap akademia e arbitrimit dhe janë bërë takime nëpër universitete të vendit për të rinjtë që duan të bëhen arbitra, është radha e basketbollit për të vazhduar me këtë nismë.