Zv.ministrja e Brendshme, Romina Kuko, bëri të ditur sot të gjitha proceset që do të ndiqen për pranimin e aplikantëve të rinj në Policinë e Shtetit.

Në një intervistë televizive zv.ministrja Kuko deklaroi se do të shqyrtohen të gjitha dosjet e kandidatëve, për të parë nëse ata i përmbushin kriteret bazë.

“Pas aplikimit do ketë shqyrtim të dosjeve, për të parë nëse aplikantët përmbushin kriteret bazë. Pastaj është testi me shkrim, ku pyetjet do bëhen me praninë e ndërkombëtarëve, një intervistë me të gjithë kandidatët dhe një filtër psikologjik të kandidatëve dhe në fund është testi fizik”, – nënvizoi Kuko.

Për testin fizik, tha ajo, kriter është gjatësia, te meshkujt 1.75 m e lart dhe për vajzat 1.65m. /k.s/​j.p/