Bora e parë ka mbuluar një pjesë të Austrisë. Ndërsa sipas parashikimeve reshjet e borës do të vazhdojnë deri të hënën.

Reshjet pritet të intensifikohen gjatë fundjavës dhe do të zbresin në lartësitë më të ulëta që do të thotë që shumë zona skish duhet të mbulojnë majat e malit, dhe nganjëherë poshtë në nivelin e vendpushimit, deri në 1500 metra.

Aktualisht vetëm pesë akullnajat janë të hapura për snoësports në Evropë, një numër rekord i ulët për 50 vitet e fundit, me të paktën një prej tyre. Kështu që dëbora do të vijë si një lehtësim në shumë zona.

Sipas mediave austriake bora në lartësi të larta në Alpe në fund të verës dhe në fillim të vjeshtës është mjaft normale në këtë kohë të vitit.