Në kuadër të pjesëmarrjes në Sesionin e 40-të të Konferencës së Përgjithshme të UNESCO-s, ministri në Detyrë për Europën dhe Punët e Jashtme, Gent Cakaj zhvilloi një takim me ministrin për Diasporën të Maqedonisë së Veriut, Edmond Ademi, i cili është njëkohësisht edhe President i Komisionit Kombëtar i vendit të tij në UNESCO.

Në këtë takim u diskutuan një varg çështjesh dypalëshe, nga forcimi i marrëdhënieve me diasporën, deri te bashkëpunimi në fushën e integrimit europian.

Gjithashtu dy ministrat nënvizuan nevojën për bashkërendimin e përpjekjeve në zbatim të projektit të përbashkët rajonal të liqenit të Ohrit, i cili tashmë është regjistruar në listën e trashëgimisë botërore të UNESCO-s./atsh