Një studim i kohëve të fundit zbuloi se pijet me kafeinë ndihmojnë në forcimin e kockave tona.

Sipas një studimi të realizuar nga hulumtues të Universitetit të Hong Kongut, te persona me probleme osteoporoze, u zbulua se adhuruesit e kafesë kishin densitet më të madh mineral në kocka sesa ata që s’e pinin rregullisht.

Studiuesit identifikuan tri molekula të veçanta që ishin të lidhura me konsumimin e kafesë dhe kockat e forta që kishin më pak të ngjarë të thyer.

Por, medalja e ka dhe një tjetër anë. Kafeina në kafe është e lidhur me rritjen e presionit të gjakut dhe pagjumësinë.