Reshjet e borës që përfshinë gjithë Shqipërinë kanë bërë që në Qarkun e Elbasanit ende të ketë fshatra të bllokuara. Më problematikë situata është në fshatrat bashkisë së Librazhdit dhe Prrenjasit.

Moti i i ftohtë që ka përfshirë Shqipërinë këto ditë ndikon edhe ne tubacionet e ujit të pishëm. Ngricat e ditëve të fundit janë bërë shkaq për çarjen e tubacioneve dhe prishjen e aparateve matës.

Në vitin 2009, për herë të parë u prodhuan kartat e identitetit dhe pasaportat biometrike me elemente të larta sigurie. Për shkak të liberalizimit të vizave, shqiptarët u pajisën masivisht me këto dokumente, që skadonin pas 10 vitesh.

Kryetari i Grupit Parlamentar Taulant Balla së bashku me Kryetarin e Bashkisë Kastriot Gurra kane parë nga afër Qendren Shëndetësore ne fushw stude pas rikonstruksionit dhe funksionimin e saj në një ditë me mot ekstrem ku e gjithë zona është e bllokuar nga dëbora.

Një nga format e përhapura të dhunës me bazë gjinore dhe në shkelje të plotë të të drejtave të njeriut është ajo e martesave të hershme. Martesat e hershme janë të përhapura kryesisht në grupet vulnerabël, në komunitetin rom dhe egjiptian, por këtij fenomeni nuk i kanë shpëtuar as komunitetet në zonat rurale apo urbane.

Aplikimet në programin IPARD II, po vijojnë për masat: investime në fermë, përpunimin dhe tregtimin e produkteve bujqësore dhe blegtorale, dhe diversifikimin e ekonomisë në fshat ose agroturizëm.

Çmimet e naftës kanë shënuar një tjetër rënie në fillim të janarit, për herë të dytë brenda dy muajve të fundit. Në pikat e tregtimit me pakicë në vend, nafta po tregtohet me 5 lekë për litër më pak, duke e çuar rënien totale në 10 lekë për litër.