Universiteti i Elbasanit në bashkëpunim me shoqatën Rotary kanë organizuar sot konferencën ndërkombëtare “Rotary për arkeologjinë Ilirike dhe të Epirit të lashtë”.

Nga qyteti i Elbasanit ku mori pjesë në konferencën e organizuar për Arkeologjinë Ilirike dhe të Epirit të lashtë Ministrja e Kulturës Elva Margariti ju përgjigj edhe interesit të gazetarëve lidhur me ndërhyrjen që po bëhet në qytetin e Gjirokastrës për restaurimin e Pazarit të Vjetër

Fondacioni Sanzera në bashkëpunim edhe me shoqatën Tjetër Vizion dhe mbështetjen e Bashkisë Elbasan është duke punuar për hartimin e një draft plan veprimi për rininë.

Në një studim të parë rajonal në kuadër të projektit “Krijimi i sinergjisë në Ballkanin Perëndimor për forcimin e arsimit, kërkimit dhe shkencës”

Një studim i fundit tregon se avulli i cigareve elektronike mund të dëmtojë qeliza jetike të sistemit imunitar, e për këtë arsye mund të jenë më të dëmshme nga sa mendohej më parë

Në kuadër të festimeve të ditës së Verës, Bashkia Elbasan ,Prefektura e Elbasanit Arkivi Digjital i Elbasanit si dhe Arkivi shtetëror kanë hapur disa ekspozita për qytetarët e Elbasanit, por edhe për vizitorët në lidhje me festimet e ditës së Verës ndër vite.

Kristian Panuçi zbardh listën e lojtarëve të grumbulluar për dy sfidat e para të eleminatoreve të Europianit, atë me Turqinë në “Loro Boriçi” në 22 mars