21 MARS, DITA BOTËRORE E SINDROMËS DAWN
Qendra “Future For You” prej 7 vitesh ofron shërbimet për 30 fëmijë me Sindromën Dawn në qytetin e Elbasanit. Dhe pikërisht në ditën botërore të kësaj sindrome kjo qendër është vizituar nga prefekti i Qarkut të Elbasanit

“KROMOZOMET NUK DUHET TË PËRCAKTOJNË VLERËN E JETËS”
Nën moton “Kromozomet nuk duhet të përcaktojnë vlerën e jetës” shkolla speciale “Zëra Jete” në Elbasan ka organizuar një aktivitet për të përcjellë mesazhe sensibilizuese. Të gjithë fëmijët nëpërmjet pikturave, vjeshave dhe këngëve kanë treguar para të gjithë të pranishmëve se po të punohet me ta

STUDENTËT E “A.XHUVANI” DHUROJNË GJAK
Të dhurosh gjak nuk është ndonjë akt heroik apo diçka e jashtëzakonshme .Të dhurosh gjak është një akt fisnik për të ndihmuar dikë që të jetojë sa më normalisht. Të udhëhequr nga ky parim studentët e universitertit Aleksandër Xhuvani kanë asistuar në një seancë dhurimi gjaku të organizuar nga Kryqi i Kuq

NË DY MUAJ 24 VIKTIMA NGA AKSIDENTET RRUGORE
Gjatë dy muajve të parë të vitit numri i të vdekurve nga aksidentet rrugore është 24 nga 33 që ishte një vit më parë. Sipas të dhënave të INSTAT, në mbi 85 për qind të rasteve që krijuan aksidente ishin për faj të drejtimit të gabuar i mjetit

OKB: SHQIPËRIA, E KATËRTA NË BOTË PËR GRATË NË QEVERI
Shqipëria renditet në vendin e 4 në rang global, për sa i përket numrit të ministreve gra në qeveri. Agjencia e Kombeve të Bashkuara për Gratë (UN Ëomen) ka kryer një studim të grave në politikë për vitin 2019, në 191 vende, ku konfirmohet progresi i qeverisë shqiptare në përfshirjen e grave

TOPUZI DHE HAXHILLAZI NDEROHEN NGA ANA E FSHP
Në aktivitetin e mbajtur ditën e djeshme në Elbasan, sa i përket kampionatit kombëtar të peshëngritjes për U-17, u dhanë edhe verdiktet për fituesit, me sportistin e Elbasanit, Franko Ferra, që ia doli të fitojë vendin e parë në peshën 89 kg