Elbasan, sheshi i Tabakeve ne vitin 1917 dhe 2017. Ndodhej perballe teatrit ”Skampa”. Shinat jane per linja te ngushta (dekovili) te cilat fillonin ne portin e Durresit dhe thone se shkonin deri ne Labinot, hekurudhe e ndertuar nga austro-hungarezet.