Elbasani si nji nyje kryesore me rëndësi strategji ushtarake dhe ekonomike që lidh perëndimin e veriun me lindjen,e bën atë nji qytet unikal në rang kombëtar.
Foto 1-Rruga e Krrabës,duhet të jetë kilometri 29,viti 1930.
Foto 2-Duke u rregulluar rruga Elbasan-Librazhd-Korçë,viti 1940.
Foto 3-Rruga e Krrabës në anën që shikon luginën e Shkumbinit dhe fushën e Bradasheshit,vitet’40.
Foto 4-Rruga e Krrabës afësisht,si në foton 3,autobusë duke çuar aksionistë në hekurudhën Elbasan-Prrenjas,viti 1976(Niko Xhufka).
Foto 5-Tuneli i Krrabës,qytetet më afër njëri tjetrit.
Foto 6,7-Rrugët që afrojnë Lushjen e Fierin me Elbasanin,nëpërmjet Dumresë.

Fatos Bajraktari