Ishte një koncidencë e bukur që Flaka Olimpike mbërriti në Elbasan në prag të festimeve për festën tradicionale të Ditës së Verës.
Vrapuesit e Paqes, të nisur nga Greqia shëtisin Flakën Olimpike në të gjithë botën. Ata mbërritën në zyrën e Kryetarit të Bashkisë së Elbasanit të shoqëruar nga përfaqësuesit vendorë të Atletikës.
Një grup ndërkombëtar maratonistësh – vullnetarë vrapojnë me një pishtar në shumë vende dhe kontinente të ndryshme për të lidhur kulturat dhe kombësitë e ndryshme dhe për të përcjellë mesazhin e thjeshtë, mesazhin e paqes, unitetit, harmonisë dhe mirëkuptimit.
Kanë qenë të pranishëm në këtë dorëzim të Flakës Olimpike në Bashkinë e Elbasanit edhe përfaqësues të Federatës Kombëtare të Atletikës dhe Përfaqësues të Ministrisë së Arsimit dhe Sporteve.
Vetë Kryetari i Bashkisë, Z. Sejdini përshëndeti kalimin e pishtarit të paqes në qytet duke u thënë miqve ndërkombëtarë se Elbasani ka qenë dhe mbetet simbol i paqes, tolerancës dhe harmonisë.
Pasi kënduan këngën e tyre të vrapimit për paqe di përshëndetje për Kryetarin e Bashkisë, vrapuesit vazhduan rrugën e tyre për të përcjellë paqe dhe dashuri mes popujve.Image may contain: 5 people, people standingImage may contain: 3 people, people standing and suitImage may contain: 2 people, indoorImage may contain: 5 people, people smiling, people standing