Ndryshimi i temperaturave dhe virozat e stinës kanë sjellë shtimin e numrit të pacientëve në spitalin Rajonal të Korçës.

Çdo ditë në urgjencën e shërbimit spitalor kryhen deri në 120 vizita. Ngarkesë kjo e papërballueshme nga mjekët e këtij reparti, që veç fluksit të pacientëve buajnë edhe mungesën e stafit.

Shefi i shërbimit të urgjencës, Kujtim Shabani thotë se shkak shtimi i pacientëve vjen nga jo vetëm nga gripi e virozat e stinës por edhe nga patollogji të ndryshme.

Fluks në ritje gjatë këtyre ditëve ka pasur edhe në shërbimin e Pediatrisë.

Edhe në spitalin Rajonal të Kukësit ka rritje të numrit të qytetarëve të prekur, ndonëse pjesa me e madhe e tyre pas këshillave të mjekut e marrin trajnimin ne shtepi. Virozat janë të pranishme kryesisht tek fëmijët dhe mosha e tretë

Për të shmangur mbipopullimin në urgjenca dhe rëndimin e gjendjes shëndetësore mjekët u bëjnë apel qytetarëve që të mos paraqiten për gjendje të lehta virozash apo gripi në spital, por pranë mjekëve të familjes