Gjurmët më të vjetra të amfibëve në Britani janë zbuluar të gdhendura në një fosil ranor në Yorkshie e Veriut.
Gjurmët e lashta datojnë 340 milionë vjet më parë dhe u gjetën në bazën e Waterfall Forcerawraw Force në Wensleydale.

Ato u përkasin të afërmve më të hershëm të amfibëve modernë, të quajtur temnospondil konkretisht edopoids, ose ‘kafshë me fytyrë glutton’.
Edopoidet ishin krijesa të ngjashme me krokodilin që mateshin deri në dy metra të gjata dhe jetonin në deltat e lumenjve.

Fosili u vendos përmes një skaneri 3D për të zbuluar më shumë detaje dhe tani është në shfaqje në Muzeun e Historisë Natyrore.