Fatmir Hoxha, anëtar i Gjykatës Kushtetuese është gjyqtari i radhës që do të dalë para Komisionit të Pavarur të Kualifikimit. Seanca do të zhvillohet sot ora 10:00.

Trupa gjykuese përbëhet nga Xhensila Pine, Valbona Sanxhaktari dhe Alma Faskaj. Fatmir Hoxha është anëtari i 4 i Gjykatës Kushtetuese që përballet me procesin e vetingut pas Fatos Lulos, Vitore Tushës dhe Altina Xhoxhajt.

Deri tani nga gjykata Kushtuese, vettingu ka shkarkuar Fatos Lulon dhe Altina Xhoxhajn, ndërsa Vitore Tusha e kaloi. Kujtojmë që Besnik Imeraj u dorëhoq, ndërsa gjykata është bllokuar duke mos marrë asnjë vendim.

Procesi i Vettingut përfshin kontrollin e pasurisë së gjyqtarëve të lartë, të afërmve të tyre, por edhe lidhjet që ata kanë pasur gjatë ushtrimit të detyrës me persona me “background” kriminal.

Seancë dëgjimore për Fatmir Hoxhën
Data 07.05.2018
Ora 11:00 paradite
Vendi    Pallati i Koncerteve (Ish pallati i Kongreseve),Kati i 2-të.
Subjekti i rivlerësimit      Fatmir Hoxha (Gjyqtar i Gjykatës Kushtetuese)

Trupa Gjykuese              
Xhensila Pine
Valbona Sanxhaktari
Alma Faskaj

Rezultatet e vettingut deri tani
Fatos Lulo-i shkarkuar
Besim Treshnjeza-i shkarkuar
Besa Nikëhasani-e shkarkuar
Altina Xhoxhaj-e shkarkuar
Vitore Tusha-e kaloi
Fatjona Memçaj-e kaloi

d.ba.shqiptarja