Frane Selak është qytetari kroat që konsiderohet si personi me më me fat në botë.Gjithçka nisi në janar të vitit 1962 kur ai po hipte në një tren drejt një kanioni të ftohtë, ku edhe u rrëzua. Shumë pak mbijetuan dhe ndër ta ishte edhe Selaku.

Vitin tjetër, gjatë udhëtimit të tij të parë dhe të vetëm në aeroplan, ai shpëtoi nga shpërthimi i avionit ku mbetën të vdekur 19 persona.

Tre vite pas kësaj, në vitin 1966, ai ndodhej në një autobus i cili po ashtu pësoi aksident, rrëshqiti nga rruga dhe ra në një lumë, ku u mbytën 4 pasagjerë. Selaku notoi në breg me dëmtime në trup.

Në vitin 1970 makina e tij mori flakë ndërsa po e ngiste dhe ai arriti të shpëtonte para se të hidhej në erë rezervuari i karburantit. Tre vite më vonë, në një incident tjetër me makinë motori i makinës së tij u zhyt me vaj të nxehtë nga një pompë karburanti të prishur, duke sjellë që makina të shpërthente në flakë.

Flokët e Selakut u dogjën plotësisht në këtë aksident por ai shpëtoi pa asnjë dëmtim tjetër.

Në 1995, ai u përplas nga një autobus në Zagreb, por pësoi vetëm lëndime të lehta. Në vitin 1996 ai i shpëtoi një përplasjeje me një kamion nga ShBA-ja dhe arriti të jetojë plot 90 vite.

Pavarësisht të gjitha sakrificave, në vitin 2003, dy ditë pas ditëlindjes së tij të 73-të, Selak fitoi 1110 mijë dollarë amerikanë në lotari. U martua pesë herë dhe bleu dy shtëpi e një varkë me fitimet e tij, në vitin 2010 ai vendosi të jepte pjesën më të madhe të parave të mbetura për të afërmit dhe miqtë.

Në epokën e Google, nuk ka dokumenta që tregojnë për mungesën e regjistrave zyrtarë që dokumentojnë një aksident fatal të aeroplanit kroat në vitin 1963 ose një aksident fatal të një treni vitin e kaluar.

Në të njëjtën kohë, BBC dha vitin e aksidentit të tij të parë si 1957, jo 1962 dhe tha se ajo ndodhi në një autobus, jo në tren.Ndërkohë, ka patur mospërputhje në tregimet e Selakut.

Kur Telegrafi e intervistoi atë në 2003, ai tha që do të luante llotarinë në mënyrë të vazhdueshme për vite me radhë para se të fitonte përfundimisht.

Por kur “Telegraf” tregoi përsëri në 2010 kur tha se ia dha pjesën më të madhe pasurisë së tij të llotarisë për bamirësi, ai tha se e fitoi çmimin që me herën e parë.Ngelin akoma dyshime për historitë e pabesueshme të Salak.