Komisioni Evropian mirëpret vendimin e Këshillit për të hapur negociatat e pranimit të Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut.

Presidentja e KE Ursula von der Leyen tha se “Këtu fillon udhëtimi për një BE më të madhe dhe më të fortë”

Para konferencës së parë ndërqeveritare KE do verifikojë përparimin e reformës zgjedhore, gjyqësore dhe luftën kundër krimit të organizuar në Shqipëri dhe korrupsionit.

Një ditë më parë Ministrat e Jashtëm dhe të Çështjeve Evropiane të BE dhanë “OK” për çeljene e negociatave me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut.

/Ora News.tv/