Këngëtarja e njohur, Eleni Foureira, ka emigruar në një moshë shumë të vogël në Greqi, por me origjinë është nga Fieri dhe vetëm vitet e fundit e ka pranuar origjinën e saj shqiptare.

Ajo ditën e shtunë i manhiti të gjithë me performancën e saj në finale e Eurovizionit.

Por gjatë prezantimit të këngëtares ka ndodhur një gabim, ku përpara performancës në ekran u shfaq një informacion që tregonte se këngëtarja ishte 68,9% greke dhe italiane. Kjo përllogaritje u bë gjatë një testi AND je që Eleni bëri në Tel Aviv nga ‘My Heritage’.

Lidhur me këtë ka reaguar vetë Eleni, e cila në një intervistë  është shprehur: ‘ Italiane? Nuk e kisha idenë! Jam pothuajse 70% greke? Unë nuk jam greke, unë jam rritur në Greqi, por ndihem greke. Nga Italia Jugore? Nuk di çfarë të them…’.

NEWSBOMB

1508620_21128156.jpg

Eleni-Foureira.jpg