Ministrja e Arsimit, Lindita Nikolla i ka kthyer përgjigje studentëve, por ata përsër thonë se nuk ka negociata.

Përgjigjia e Nikollës

Lidhur me pikën 2 dhe 3 të kërkesës konsiderojmë se është e nevojshme që vlerësohen ndryshimet ligjore, të cilat do të jenë pjesë e diskutimeve të grupeve të posaçme të punës që do të ngrihen.

Lidhur me pikën 4 dhe 5 të kërkesës sqarojmë se mbështetja studentore për kërkimin shkencor të studentëeve të ciklit të tretë të studimit përfshirë dhe gradën shkencor tashmë është garantuar ligjërtisht.

Lidhur me pikën 5 nga ana e MASR janë marrë masat e nevojshme dhe branda vitit akademik 2018-2019 do të jenë të pajisur me kartën e studentit.

/Ora News.tv/