Sot Myftinia Elbasan ne ligjeratat e dites se premte do te beje thirrje ne te gjitha xhamite e rrethit Elbasan per te ndihmuar me ndihma te ndryshme dhe vlera monetare te prekurit nga termeti. Myftiu i Elbasanit Agim Duka ka deklaruar se ” ne xhamine Pasha ne Elbasan ne bashkepunim me banken e gjakut do te behet dhurimi i gjakut nga besimtare dhe qytetare te rrethit Elbasan. Duke qene dhe si nje dite lutjesh, lutjet tona do te shkojne per viktimat e ketij termeti dhe te gjithe ata qe jane demtuar”.