Në Shqipëri gjendet në masë por jo të gjithë i dinë vlerat e jashtëzakonshme që ka.

Bëhet fjalë për dëllinjën e zezë, që rritet më së shumti në zonat me pyje, shkurre apo dru.

Gjethet e dëllinjës janë halore, ndërsa fruti i rrumbullakët dhe me ngjyrë të zezë të errët.

Piqet në tetor-nëntor. Kokrrat e dëllinjës kanë veti shumë të mira kurative dhe ndihmojnë në tretjen e ushqimeve dhe eliminimin e mbetjeve toksike jashtë tij, duke e pirë si çaj.

Gjithashtu, ato përdoren me efekte të mira kundër reumatizmës në kyçe, qetësimin e bronkiteve, zbutjen e gëlbazës dhe kollës së fortë.