Studimet e fundit kanë treguar se shumë sëmundje ndodhin si rezultat i marrjes së pamjaftueshme të ujit. Pirja e të paktën një gotë ujë çdo mëngjes pas zgjimit është një nga rutinat më të rëndësishme ditore në Japoni. Uji është një zgjidhje universale dhe përbërësi kryesor metabolik, dhe mungesa e ujit shpesh shkakton probleme metabolike që rezultojnë në sëmundje dhe çrregullime të ndryshme.

Shoqata Mjekësore Japoneze e miratoi këtë terapi si të suksesshëm në trajtimin e sëmundjeve kronike, si dhe sëmundjeve të caktuara të epokës moderne.

Sipas tyre, terapia e ujit është 100% efektive në trajtimin e dhimbjes së kokës, sëmundjeve të zemrës, artritit, epilepsisë, astmës, tuberkulozit, meningjitit, sëmundjeve të veshkave, hemorroideve, sëmundjeve të syve, dhimbjeve menstruale etj.

Terapia e Ujit:

– Pini 4 gota ujë të vakët (4 x 160 ml) sapo të zgjoheni.

– Mos hani ose pini ndonjë gjë në 45 minutat e ardhshme.

– Hani mëngjesin tuaj pas 45 minutash.

– Mos pini ujë ose mos hani asgjë 2 orë pas mëngjesit, drekës ose darkës.

Nëse nuk mund të pini 4 gota ujë në të njëjtën kohë, filloni me një gotë dhe rrisni sasinë çdo ditë.

Kjo terapi japoneze nuk ka efekte anësore, dhe marrja e përditshme e rekomanduar e ujit është 30ml për 2 kilogramë të peshës suaj.