Nis ne teatrin Skampa te Elbasanit Edicioni i 19 i festivalit Nderkombetar te Teatrit Bashkekohor.

Me moton “ Zgjim” te ketoj viti, ky festival kerkon te zgjoje publikun dhe ta afroje ate me teatrin dhe me kultures ne pergjithesi, por edhe te zgjoje shpirtin poetik te aktoreve dhe ti shfaqet me te larmishme. Kete vit ne Festivalin e Teatrit Bashkekohor merrin pjese trupa teatrore nga Italia, Kina, Kosova, SHBA, KiLi, Zvicra, Rusia dhe padyshim trupat teatrore vendase. Festivali Ndërkombëtar i Teatrit Bashkekohor eshte festivali me jetegjate ne Shqiperi dhe si i tille organizatoret cdo vit mundohen ti japin rendesine e duhur. Hapjen e edicionit te 19 te festivalit do ta beje trupa teatrore e Shangait ndersa risi e ketij edicioni eshte Teatri Shqiptar i Amerikes i cili vjen me Poemen Dramatike “Gjergj Kastriot Skenderbeg”.