Pas shpëtimit nga kampi famëkeq dhe mbërritjes në Itali, Alvin Berisha ka folur për herë të parë mbi eksperiencën e tij të tmerrshme në kampin sirian.

‘Qëllonin shpesh me armë, donin që të bëhesha ushtar. Në Siri na mësonim si të luftonim dhe më detyronin të flija vetëm arabisht. Në shkollë nuk më linin të shkoja tha Alvini.

Alvin ka folur edhe për të ëmën dhe jetesën me të në Siri.

‘Mami vishej si ninxha’, ka thënë vogëlushi teksa tregonte për të ëmën.

Vogëlushi shqiptar mbërriti në aeroportin e Romës, sot rreth orës 7:00 nga Beiruti i Libanit. Aty ai u bashkua me babain e tij Afrimin.

Babai i tij dhe dy motrat e kanë pritur Alvinin krahëhapur në aeroport, pas përfundimit të makthit 5-vjeçar.

Ai shpëtua falë ndërhyrjes së “Kryqit të Kuq Ndërkombëtar” dhe “Gjysmehënës Siriane”, ndërsa për tërheqjen e tij nga kampet siriane u angazhua edhe qeveria shqiptare dhe autoritetet italiane.

Newsbomb