Sipas studimeve një e katërta e popullsisë do të jetë obeze në 30 vitet e fundit. Nëse trendi i obezitetit do të vazhdojë, 22 përqind e njerëzve në botë do të jenë mbipeshë në vitin 2045, nga 14 përqind që ishte vitin e fundit.

Sipas studimeve një e katërta e popullsisë do të jetë obeze në 30 vitet e fundit. Nëse trendi i obezitetit do të vazhdojë, 22 përqind e njerëzve në botë do të jenë mbipeshë në vitin 2045, nga 14 përqind që ishte vitin e fundit.

Një në tetë njerëz në vetëm 11 që janë sot,priten që të zhvillohet diabeti i tipit 2 janë shprehur studiuesit. Autori kryesor Alan Moses, nga kompania farmaceutike Novo Nordisk, me seli në Danimarkë, tha:

Këto shifra nënvizojnë sfidën e madhe që bota do të ballafaqohet në të ardhmen në aspektin e numrit të njerëzve që janë obezë, ose kanë diabet të tipit 2 ose të dy. Si dhe sfidat mjekësore që këta njerëz do të përballen, shpenzimet për sistemet shëndetësore të vendeve do të jenë të mëdha.

Njerëzit me diabet të tipit 2 kanë një jetëgjatësi mesatare prej vetëm 55 vjeç, për shkak se ata janë në një rrezik shumë më të lartë të sulmeve në zemër, goditje në tru dhe sëmundje të veshkave.

Elbasani News