Pas reportazhit per hyrjen ilegale te shqiptareve ne Britani, gazetari i “Daily Mail”, Tom Kelly ka intervistuar edhe zëvendës-ministren e Brendshme shqiptare Rovena Voda, e cila sic thuhet ne artikull, Britania po tregohet shume e bute ne deportimin e shqiptareve.

“Shumica e tyre përfundojnë në kujdesin social dhe strehohen nëpër familje angleze ose bien në mëshirën e kriminelëve, duke u shndërruar në trafikante droge”, shkruan britanikja per shqiptaret.

Duke e cilësuar Krumen si “lagje të Londrës”, tabloidi citon Rovena Vodën, t’i ketë thënë gazetarit të Daily Mail se “ndryshe nga Gjermania, Franca apo Hollanda, është qëndrimi i butë i Britanisë që nuk kthen të rinjtë e pashoqëruar që u është refuzuar azili, duke u shndërruar në vend akoma me atraktiv për të rinjtë shqiptarë”.

Ajo sugjeron se paratë që shpenzon Britania dhe që do i kursente nga mosofrimi i kujdesit social për këta të rinj, mund të investoheshin në projekte në Shqipëri, për të inkurajuar të rinjtë të qëndronin në Shqipëri dhe jo të shkonin në Britani.

Sipas zv-Ministres së Brendshme shqiptare, këta fëmijë nuk janë trafikuar kundër vullnetit të tyre në Britani, por shumica dërgohen nga prindërit dhe të afërmit e tyre deri në mes të rruges dhe e bëjnë një gjë të tillë për arsye ekonomike. Sipas Rovena Vodës që e citon Daily Mail e Londrës, kërkesat e të rinjve që kërkojnë azil për gjakmarrje janë të rreme.

Sipas zyrtares së lartë, “mediat sociale janë problemi, njerëzit pelqejne te prezantohen ne to dhe inkurajojnë adoleshentët të shkojnë ne kete vend. Ata mendojnë se do të jetë mahnitëse, kur nuk është aspak e tillë”.