Shumë janë ata që gjejnë qetësi, çlirimin dhe emocion kur lexojnë një libri dhe për këtë arsye BBC në një artikull ju njeh me biblikotekat më të bukura në botë.

Disa nga këto biblioteka janë moderne, ndërsa disa të tjera janë të thjeshta por prapë për arsye të ndryshme janë shumë të preferuara dhe të famshme nëpër botë.

Oodi Central është bibliotekë qendrore në Helsinki. Ështe gjigante sa 17,250 m2 dhe është shume e famshme për miliona libra që strehon por edhe për arkitekturen e saj moderne.

Chicago publik library, gjendet në Chicago dhe është shume e famshme pasi është ndërtuar në vitin 1981, ambienti dhe artitektura e saj klasike e bejnë shumë të veçantë.

Tingberg Library është një bibliotek në qytetin e Kopenhagenit dhe për ndertimin e saj të veçantë që nga jashtë duket fiks si një libër.

Turanga Central Library, është një bibliotekë në Zelanden e Re dhe ka të gjitha librat në çdo gjyhë të botës. Sipas BBC kjo librari është 19,500 m2 dhe atje mund të gjesh çdo liber që dëshiron.

Calgary Central Library, është një librari në Kanada. Kjo bibliotekë është shumë e njohur sepse ka një kat vetëm për fëmijët dhe mijëra familje e vizitojnë për ditë. Sipas BBC Kanadaja synon vërtet në edukimin e fëmijëve dhe për këtë arsye kjo bibliotekë është kaq e dashur.

Në Vietnam është krijuar një bibliotekë e veçantë me emrin biblioteka VAC që është e hapur dhe kombinon ngjyrat dhe zërin e natyrës si dhe me leximin e librit. Është shumë e famshme për femijet pasi arkitektura e saj i lejon ata që të ngiten në lartësi dhe të lexojnë njëkohësisht.

Tianjin Library , është me siguri biblioteka me moderne në botë. Biblioteka në Kinë është vertet gjigante (33,700 m2) dhe përveç të gjithë librave ka dhe salla konferencash, lexim digital, kinema dhe dhoma për njerëzit që duan të dëgjonë një liber të lexhohet.

.

bb.jpg

dd.jpg

qq;;aa.jpg

aaaa.jpg