Ndalimi i shitjeve të armëve luftarake si famëkeqet AR-15 ose AK-47, përgjegjëse për kaq shumë masakra masive, vendosja e kontrolleve për ata që blejnë armë dhe hetimi nëse kanë një precedent kriminal ose vuajnë nga çrregullime mendore është propozimi i kandidatit demokrat për Shtëpinë e Bardhë, Joe Biden.

Ky program sipas Biden parashikon riblerjen e armëve të luftës në qarkullim për evitimin e masakrave që kanë tronditur SHBA.

“Unë do t’u kërkoj të gjithë amerikanëve që t’i kthejnë ato armë mbrapsht’’, theksoi Biden.