Shqipëria luan një rol kyç për paqen, stabilitetin dhe sigurinë e Ballkanit Perëndimor

Në kuadër të 10-vjetorit të anëtarësimit të Shqipërisë në NATO, Presidenti i Republikës, Ilir Meta  viziton, si i ”Ftuar i Nderi”, Kolegjin e Mbrojtjes së NATO-s, në Romë.

Gjatë kësaj vizite Presidenti Meta do të mbajë një fjalë mbi rolin kyç të Shqipërisë për paqen, stabilitetin dhe sigurinë në Ballkanit Perëndimor si dhe kontributin e saj në integrimin në NATO të vendeve të rajonit.

Kolegji i Mbrojtjes së NATO-s në Romë është institucioni më i njohur për mendimin strategjik dhe profesional ndaj çështjeve të rëndësishme të sigurisë dhe marrëdhënieve transatlantike. /a.g/