Gazetari i Report Tv, Arsen Rusta ka siguruar dokumentin e prokurorisë së Durrësit të firmosur nga dy prokurorët Edmond Koloshi dhe Pali Deçolli që tregon se cfarë kanë konstatuar dhe sekuestruar në objekte lidhur me hetimet që po kryen për vdekjen e 23 personave nga tërmeti tragjik. Prokuroria ka sekuestruar dosjet e pallateve në bashkinë e Durrësit, Kadastër, IKMT Tiranë, IMT Durrës dhe degën rajonale të Tatimeve. Dokumentet janë sekuestruar nga OPGJ-të dhe policia. Por ku janë dyshimet e para?

Prokurorët në dokumentin që ka siguruar Report Tv theksojnë se dëmtimet dhe shembjen e objekteve kanë ardhur për shkak; të ndërtimeve pa leje, pa respektuar rregullat dhe standardet në fushën e ndërtimit. Gjithashtu prokurorët arrijnë në konkluzione se inxhinierët zbatues, mbikëqyrës dhe kolaudatorë nuk kanë kryer detyrën, po ashtu edhe mbikëqyrësit shtetërorë. Për këtë arsye janë sekuestruar aktet e pronësisë, legalizimet, lejet e ndërtimit, procesverbalet e mbikëqyrjes së punimeve, kolaudimet, inspektimet, si edhe të dokumentet e ushtrimit të aktiviteteve për bizneset.