Universiteti i Mjekësisë dhe Universiteti i Politeknikut kanë shtyrë procesin mësimor edhe për javën e ardhshme. Sipas njoftimeve zyrtare të të dy universiteteve procesi mësimor është pezulluar deri më datën 13 dhjetor.

Rektori i Universitetit të Mjekësisë, Arben Gjata njoftoi se vendimi u mor për shkak të situatës dhe gjendjes ku ndodhen godinat e UMT pas tërmetit të 26 nëntorit dhe se është e nevojshme kryerja e kontrollit në godinë nga ekspertët dhe certifikimi i saj për të rifilluar mësimi.

Po kështu edhe në njoftimin e bërë nga UPT thuhet se në mbledhjen e sotme është diskutuar për raportin teknik dhe pezullimi vjen në mënyrë që të kryhen riparimet e nevojshme për të mundësuar procesin mësimor normal.

Për sa i përket rifillimit të procesit mësimor dy Universitet bëjnë me dije se nxënësit do të njoftohen në ditët në vijim.