Mbi te gjitha, ekspertët këshillojnë që gjatë stinës së dimrit duhet të qëndroni pozitiv, të ushtroni dhe të siguroheni që flini gjumë të mjaftueshëm, sepse këto sipas tyre janë të rëndësishme për të pasur një shëndet të mirë gjatë stinës së ftohtë të dimrit.

Mundoheni të krijoni disa shprehi të mira. Ushtrimet janë tejet të rëndësishme. Mirëpo, ushqimi është një prej gjërave më të rëndësishme jo vetëm për gjatë kësaj stine.

Mirëpo, për tu sigurar që do merrni mineralet e mjaftueshme për gjatë kësaj stine, ne kemi përgatitur një listë me ushqimet që duhet t’i keni parasysh për gjatë dimrit.

Hani fruta dhe perime, kryesisht të pasura me Vitaminë C

Shtoni ushqimet si patate të ëmbla, domate dhe pemë të pasura me vitamin C, të cilat luajnë një rol të rëndësishëm në sistemin imunitar.

Kërkoni ushqime me burime të zinkut, si spinaqi

Përgjatë muajve të dimrit, mund të biem në kontakt me viruse që shkaktojnë gripë dhe ftohje. Prandaj, është e rëndësishme që sistemi ynë imunitar të funksionojë normal dhe kjo mund të bëhet fal kontrobutit të zinkut.

Hani më shumë ushqime të pasura me hekur, ose merrni suplemente me hekur

Mishi i kuq dhe perimet janë burim i mirë i hekurit të cilat mbështesin një sistem imuntar të shëndetshëm.

Largoni ushqimet e ëmbla dhe hani perime të ziera dhe supa.(albeu)