5 Dhjetori njihet ndryshe si Dita Ndërkombëtare e Vullnetarizmit dhe është vendosur nga Asambleja e Kombeve të Bashkuara në vitin 1985. Qëllimi i kësaj dite është të falënderohen vullnetarët për përpjekjet e tyre në komunitet dhe për të rritur ndërgjegjësimin e publikut për të kontribuar në shoqëri.

Në kuadër të kësaj dite edhe vullnetarët e Kryqit të Kuq dega Elbasan kanë organizuar një aktivitet për të ndarë më qytetarët mesazhet e kësaj dite si dhe rëndësinë që ka vullnetarizmi. Nga eksperienca e tyre Resmiu dhe Kristina, tregojnë më shumë për punën e tyre vullnetarë tek Kryqit të Kuq.

Kjo ditë kremtohet në shumë vende të botës nga organizata të ndryshme joqeveritare, Kryqi i Kuq etj. dhe mbështetet nga vullnetarë të Kombeve të Bashkuara.

Qëllimi i kësaj dite është të falënderohen vullnetarët për përpjekjet e tyre në komunitet dhe për të rritur vetedijësimin e publikut për të kontribuar në shoqëri.

Edisona SKENDERI