Kulturë

Prodhimet e fabrikës së vaj-sapunit . Elbasan, 1955

Per te gjithe nostalgjiket kush i kujton keto produkte qe me te vertete ishin bio??

Personeli i Poliklinikes se Elbasanit-viti 1976 respekte per punen e tyre...

Gjatë një mbledhje të personelit të Poliklinikës së Elbasanit, viti 1976 Shprehim respekt e mirënjohje për punën e vështirë e sakrifikuese të stafit mjekësor, sidomos...

Nostalgji…dyqan ne Elbasan,viti 1984

Dyqan në Elbasan, viti 1984 Foto e marrë gjatë punës në nga dyqanet e qytetit, që tregëtonte artikuj ushqimorë në vitet '80...https://elbasaniad.org/dyqan-ne-elbasan-viti-1984/   Foto e mare nga...

Qerqira dhe Vasil Nosi ne Itali…1937

Qërqira Koja nga Durrësi dhe bashkëshorti i saj Vasil Nosi, djali i Grigorit, vëllai i Dr. Nosit dhe nipi i Lef Nosit, Itali 1937...

Gjate punes ne Poste-Telegraf…Elbasan 1976

Gjatë punës në Postë - Telegraf, Elbasan 1976 Një foto që tregon momente pune në Post - Telegrraf, në Elbasanin e viteve '70...https://elbasaniad.org/gjate-punes-ne-poste-telegraf-elbas…/ Foto e mare...

Elbasani nder vite…

Foto e bere ne 2011 e kujtoni ekzaktsisht ku ndodhemi??

Porta e Kalase ,,Elbasan 1939

Per te gjithe nostalgjiket...

Kodiku i manastirit te Shen Gjon vladimirit…1835

Kodiku i Manastirit të Shen Gjon Vladimirit (1835-1907) The Codex of the Monastery of Saint Joan Vladimir (1835-1907) Nje perzgjedhje nga përmbajtja e Kodikut të Manastirit...

Sule Harri (24 mars 1900 – 6 qershor 1980)

Kujtojmë : 120 vjet më parë lindi në Elbasan, Sulejman Harri. Diplomuar në Austri, drejtori i parë i shkollës Ushtrimore të Normales, personalitet i arsimit...

Studente shqiptare ne Austri,Viene 1918

Në foto janë, nga e majta në të djathtë nga lart poshtë Mendu Vrioni nga Berati Ahmet Duhanxhiu nga Elbasani Vasil Nosi nga Elbasani Sulejman Harri nga Elbasani Petër...

MË TË PËLQYERAT

GJENEVE – OBSH: Në Afrikë situatë e vështirë nga COVID-19

ATSH-ANSA/- Situata e epidemisë së koronavirusit në Afrikë është shumë shqetësuese, ka një evolucion dramatik, me një rritje gjeografike të numrit të vendeve dhe...

Shkon në 123 numri i të prekurve me koronavirusi në Shqipëri, 19 raste të...

Janë 19 raste të reja me koronavirus në Shqipëri, duke e çuar numrin e të prekurve në 123. Ministria e Shëndetësisë konfirmon se sot...

Koronavirusi pastron ajrin/ Toka po merr frymë

Pandemia e koronavirusit po mbyll aktivitetet industriale duke ulur kështu përkohësisht edhe nivelin e ndotjes dhe ul përkohësisht nivelin e ndotjes së ajrit në...