Me ardhjen e Qeverise në Elbasan, që përkoi edhe me me festimet e Dites së Verës, Ministrja e Shtetit për Mbrojtjen e Sipermarrjes Sonila Qato, vijoi turin e saj në bizneset e Qarkut të Elbasanit.

Mes sipermarrjeve të ndryshme të zones, Ministrja vizitoi dhe një fabrike në fushen e prodhimit të plastikës, e cila ka shënuar një hap të rëndësishem dhe përparimtar sa i takon investimeve në fushën e energjisë.

Fabrika në fjalë ka investuar ne vendosjen e impianteve të paneleve diellore në një territor prej 1500 m2, duke prodhuar kështu energji të rinovueshme për aktvitetin e saj.

Ministria Qato në një intërvistë theksoi rëndësinë e këtij invëstimin dhe premtoi marrëveshjen me Oshe-në. Sinkron Sonila Qato Ministria e shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes Ndër të tjera gjatë inspektimt të fabrikës u shtua fakti se ky implementin ka mjaft rëndësi për faktin se vjen në një moment ku dhe qeveri ka kthyer vështrimin rreth nxitjes dhe investimeve në energjinë e rinovueshme, që priten të kryehen brenda këtij mandati.

Edlira Xherri